hits

Jeg har ikke ME

 

I februar hadde jeg et møte med sykehuset. Der fikk jeg oppklart de feilene de hadde skrevet i epikrisen, og jeg fikk forklart hvorfor jeg ikke har ME.

La oss spole tilbake litt. I desember skiftet jeg fastlege, rett etter epikrisen kom fra sykehuset. Min gamle fastlege leste gjennom epikrisen med meg, og var skuffet over at de ikke hadde gitt meg en diagnose. Jeg ba om å få en kopi med meg hjem, og når jeg leste den var den full av feil... Men i den tiden det tok meg å lese epikrisen og bestemme meg for hva jeg skulle gjøre hadde fastlegen min sluttet, og jeg hadde fått en ny. Jeg bestilt time med min nye fastlege (hvor mange ganger klarer jeg å skrive det i løpet av ett innlegg?) i januar, og fortalte han om meg, de siste 6 årene og at jeg ikke var fornøyd med epikrisen. Han foreslo å sette opp ett møte med de, og 6 februar dro vi til St. Olav.  

cof

Jeg hadde selvfølgelig ikke fått sovet noe den natten, og i hodet mitt svømte det med forskjellige scenarioer, og hva jeg skulle svare hvis jeg ble stilt forskjellige spørsmål. Jeg hadde prøvd å forberede meg så mye som mulig, men ingenting av dette ble nødvendig. I begynnelsen av møtet bestemte jeg at sykehuset skulle få begynne å forklare hva de hadde skrevet i epikrisen, og hvorfor. De begynte med å gå gjennom det de hadde "funnet" under utredningen: det at jeg har slitt mye med utmattelse, dårlig mage, dårlig søvn og døgnrytme, og smerter. De beklaget seg også raskt for at det ikke hadde kommet fram bedre i epikrisen hvilken diagnose de hadde gitt meg, og forklarte at fibromyalgi passet bedre med det jeg hadde fortalt under utredning, ikke ME/CFS.

sdr

Jeg ble utrolig lettet når de sa de hadde kommet fram til en diagnose, for hverken jeg eller fastlegene mine klarte ikke å finne en i epikrisen. Det eneste som sto klart var at de ikke mente jeg hadde ME/CFS. De gikk også kjapt gjennom med meg hva fibromyalgi er, og hvorfor de mente den passet bedre for meg. Ut fra det de forklarte så var det smertene jeg har som gjorde at jeg fikk fibromyalgi diagnosen. Mange av  symptomene jeg har overlappet (ekstrem utmattelse, dårlig mage, søvn trøbbel, vanskelighet med konsentrasjon, dårlig hukommelse osv.), men fordi jeg også slet med veldig intense smerter mente de at fibromyalgi passet bedre.

Det føler så utrolig godt å endelig bli hørt og trodd. Og jeg håper jeg endelig kan få den hjelpen jeg trenger!

 

Jeg kom hjem fra Catosenteret i forrige uke, og kommer til å skrive litt om hvordan det har vært å være der snart. Jeg kan si nå at jeg har likt oppholdet veldig godt, og har fått hjelp til mye av det jeg håpet på før jeg kom!

 

-Anja

#helse #blogg #fibromyalgi #me #cfs #kronisksykdom #catosenteret

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her skriver jeg om sminke, poster videoer og bilder, og skriver litt om livet som syk! -Anja

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv