hits

2018 Project Pan | 10 At A Time: Makeup

 

I fjor prøvde jeg meg på Project Panning, som er når du velger deg ut noen produkter på starten av året, og jobber med å bruke de opp gjennom året. Siden det var første gangen min i fjor, visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gå frem, så jeg lagde meg en liste, og prøvde å bruke opp så mange som jeg klarte. Jeg endte opp med å tømme 24 av 37 produkter helt, og klarte i tillegg nesten å bruke opp 6 til.

I år ble jeg inspirert av Jacks Lorraine sin video 'Project Pan 2018: 10 at a time'. Hun forklarte litt hvordan hun tenkte å gjøre det, og jeg likte ideen og bestemte meg for å bli med. Konseptet er lett: fokuser på å bruke opp 10 produkter av gangen. I fjor gjorde jeg litt feilen at jeg prøvde å bruke alle produktene på en gang, og endte opp med mange nesten tomme produkter når året nærmet seg slutten. I år vil jeg heller fokusere tiden min på å bruke opp produktene helt før jeg hopper videre til de neste, slik at jeg ikke ender opp med mange halv tomme produkter i sminkeskuffene mine.

Litt som i fjor så har jeg også i år laget meg en liste på produkter jeg kunne tenkt meg å bruke opp i år. Listen er delt opp etter kategori, og jeg har prøvd å få minst ett produkt i hver kategori slik at jeg får brukt opp litt av alt jeg har. Jeg har noen tomme kategorier, og noen hvor jeg har ganske mange produkter så jeg føler det er balansert ut i hvilke produkter jeg bruker mest. Listen er på over 50 produkter, og jeg tror ikke jeg kommer til å bruke opp alle. Noen av målene mine i tillegg til å fokusere på bare 10 produkter av gangen er å bruke opp alle produktene som er halv tomme, og de som er brukt litt for så å bli lagt tilbake å glemt.

De 10 produktene jeg har valgt å begynne med er en blanding på produkter jeg vet jeg kommer til å bruke opp kjapt, og noen jeg trenger å jobbe litt med for å bruke opp. Dette er også ett roterende Project Pan, som betyr at når 1 produkt er brukt opp, kan du velge ett nytt produkt å sette inn. 

Disse er mine første 10 produkter:

 

 

 

Nars Soft Matte Complete Concealer - Chantilly

Jeg elsker dette produktet, men ikke som concealer. Jeg elsker denne som foundation! Jeg tar en svamp og dypper oppi, og så blender jeg det ut over hele ansiktet, og huden min ser perfekt ut! Den har god dekkevne og holder hele dagen! Den er ikke min favoritt under øynene for den kan crease litt hvis jeg bruker for mye. Men jeg elsker hvordan denne ser ut, og det vises godt siden jeg bare har hatt denne i 5-6 måneder og jeg har alt brukt over halvparten.

 

Kicks Translucent Loose Powder

Jeg liker dette pudderet godt til å bake med under øynene, men jeg liker det i resten av ansiktet. Det ser veldig fort tørt ut om jeg bruker det over hele ansiktet, og spesielt hvis jeg bruker en kost og ikke en svamp. Når jeg baker med denne under øynene liker jeg veldig godt effekten av det. Concealeren creaser ikke, og ser perfekt ut hele dagen. Men siden jeg ikke bruker det til mye annet (og jeg har nå mange andre løs pudder jeg vil prøve), tenker jeg det er dumt å bare la det stå siden jeg ikke baker under øynene veldig ofte.

 

Kat Von D Mini Ink Liner - Trooper

Jeg bruker ikke mye liquid eyeliner, eller eyeliner generelt. Denne er en av de som er åpen, som er grunnen til at jeg vil bruke den opp. Kat Von D er ikke et billig merke, og selv om dette er en mini så har jeg lyst til å bruke så mye av den som jeg kan selv om jeg ikke bruker den hver dag. Kanskje jeg også ender opp med å bli flinkere til å legge en liquid liner etter denne??

 

Tarte Lights Camera Splashes Waterproof Mascara - Black

Dette er min favoritt maskara. Den gir vippene mine utrolig mye lengde og volum uten å klumpe de sammen. Den holder også veldig godt på bøyen på vippene mine siden jeg må bruke vippetang før jeg har på maskara. Denne var ett av produktene jeg prøvde å bruke opp i fjor. Jeg brukte den masse, og tror derfor ikke det kan være så mye mer igjen i den. Og siden den er favoritten min hadde jeg ikke lyst til å kaste den når det var igjen produkt i den.

 

MAC Pro Longwear Paint Pot - Painterly

Dette er en veldig fin primer, og hjelper til å holde alle øyenskyggene mine på plass. Den er litt mørkere enn min hudtone, så jeg kan bruke denne alene for å jevne ut øyelokkene, samtidig som det ser ut som om det er noe mer enn bare en primer der.

 

Revlon Lip Butter - Berry Smoothie

Jeg liker denne fargen veldig godt, men har merket at jeg sjelden bruker tinted lipbalms, så jeg skal prøve å bruke opp alle i år. Denne gir mye fuktighet til leppene, og litt rosa farge.

 

Hourglass Ambient Lighting Palette

Fargene fra venstre: Dim Light, Incandescent Light, Radient Light

Som dere ser så har jeg klart å knuse 2 av pudderne her. Jeg kjøpte denne i USA for 3 år siden, og ble egentlig litt skuffet når 2 av fargene (de jeg klarte å knuse) var for mørke til at jeg kunne bruke de som pudder og highlighter. Pudderet til venstre er mest matt av de 3, og jeg kan bruke denne som en veldig naturlig bronzer, eller som pudder når jeg er super tan (som jeg var i USA, men aldri kommer til å bli her hjemme). Pudderet i midten kan jeg bruke som en fin naturlig highlight, den har en svak rosa undertone, og ser veldig fin ut på huden. Jeg bruker også denne til å koste vekk ekstra løs pudder fra når jeg "baker" under øynene mine. Det hjelper med å gi litt ekstra glød. Pudderet til høyre blander jeg sammen med det i midten hvis jeg skal bruke det som highlight. Det har en mer varm, gull undertone, og blir for mørk alene på min hud, så den midterste fargen hjelper til å lysne den litt.

 

MAC Eyeshadow - Wedge

Denne hadde jeg i Project Pan prosjektet mitt i fjor, og klarte ikke helt å bli ferdig med den. Jeg liker denne fargen veldig godt til øyenbrynene mine siden den har litt varme undertoner. Den passer også bra for å gi litt skygge i creasen (globallinjen) på øyet, men siden alt som er igjen er langs kantene får jeg ikke produktet på noen andre koster enn en liten skrå kost. Derfor kommer jeg til bruke denne på øyenbrynene mine til den er helt tom!

 

NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade - Blonde

Dette er et produkt jeg liker veldig godt, og jeg synes den er ganske lett å jobbe med. Siden håret mitt ikke lengre er blondt så passer ikke fargen, men jeg kan bruke denne under for så å legge ett lag med øyenskygge over for å få den mørkere. Jeg liker veldig godt å kombinere denne med ett pudder siden den er veldig kremete. Da er jeg sikker på at den holder hele dagen, og ikke sklir bort fra der jeg hadde den på.

 

Loreal True Match Foundation - 1W 

Den hvite linjen viser hvor mye produkt som er igjen, og det er igjen litt under halv flaske. 

Denne er alt for mørk for meg, selv om det er den lyseste med gul undertone i True Match linjen fra Loreal. Jeg likte denne veldig godt før de omformulerte den for noen år siden, men denne funker ikke så bra på meg. I tillegg til at fargen og undertonen ikke passer meg så bra, dekker den ikke nok for hva jeg vil. Finishen den gir er veldig glowy look, og på grunn av det varer den ikke hele dagen på meg.

 

Jeg kommer til å oppdatere cirka 1 gang i måneden på instagram (her), lage en video ca. hver 3. måned, og ett innlegg her på bloggen hver 1-2 måned avhengig av om jeg klarer å bruke opp noe i mellom. Jeg har også noen produkter jeg kommer til å bruke ved siden av, siden dette ikke er nok til ett helt ansikt for meg. Under er noen av de produktene jeg kommer til å bruke mye sammen med produktene over, samt noen av de jeg tenker å rotere inn når jeg har brukt opp noen.

Almay Smart Shade Butter Kiss - Berry Light-Medium

NYX Micro Brow Pencil - Auburn

Loreal Brow Stylist Plumper - Light-to-Medium

Isadora Face Sculptor - Warm Peach

ELF Makeup Mist & Set

Revlon PhotoReady Perfecting Primer

Colourpop Super Shock Shadow - Glow

Colourpop Super Shock Shadow - Cornelious

 

dLfkKooMiSc


 

-Anja

#sminke #makeup #blogg #projectpan #skjønnhet #youtube

3 kommentarer

Lisabeth

22.02.2018 kl.17:00

Så mye fin sminke! Jeg forsøker også å bruke opp produkter jeg allerede har før jeg kjøper nytt :) Bra for miljøet og økonomien!

Anja

22.02.2018 kl.17:03

Lisabeth: Jepp :) Lykke til med de du buker opp :)

Beautyadd

12.03.2018 kl.10:45

Lurt med et sånt prosjekt. Herlig følelse å faktisk klare å bruke opp noe. Og da gøyere å kjøpe nytt :) Prøver å få brukt opp litt selv :)

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her poster jeg om sminke, og livet mitt med en kronisk sykdom!

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv