hits

Rimmel Squad | Hvordan sminke ble min redning

 

Rimmel Norge holder nå konkurranse hvor de leter etter norske medlemmer for sin gruppe. Se mer info på konkurransen her, men en av tingene man må gjøre for å melde seg på er å skrive ett blogginnlegg hvor man forteller hvorfor man fortjener å vinne. Det er noe jeg ikke er veldig flink til (og hvis det ikke er noe du vil lese kan du bare trykke deg videre), men sminke har blitt veldig viktig for meg i løpet av de siste 6 årene. Det var en av grunnene til at jeg startet denne bloggen, og grunnen til at det har blitt så viktig for meg er en jeg vil dele.

Jeg forelsket meg med sminke etter jeg først ble syk. Jeg var 13 år, og sminke var ikke like viktig for meg da som skole og idrett. Dette endret seg raskt når jeg ikke klarte å gå på skole, eller fortsette med idretten. Jeg begynte å se videoer på Youtube om sminke, og ble forelsket! Jeg begynte å se tutorials for å få tiden til å gå. Når man sover 16+ timer i døgnet og knapt har energi til å stå oppreist blir dagene veldig lange. Jeg begynte sakte å sminke meg selv. Jeg prøvde teknikkene jeg hadde sett på video, og begynte å leke meg med farger. Sminke ble en redning for meg, noe jeg klarte å holde på med i de dagene hvor jeg knapt klarte å gå. Jeg koste meg når jeg sminket meg, det var godt og endelig få tilbake litt av den følelsen at man klarer å gjøre ting, uansett hvor små de er!

Etter en stund begynte jeg selv å lage videoer på Youtube, og denne bloggen ble opprettet slik at jeg kunne dele mine tanker. Jeg var ikke den flinkeste da, og det er jeg nok fortsatt ikke, men jeg liker å holde på med sminke. Etter 6 år hvor jeg har kjempet for å bli hørt, for å bli trodd, har sminken alltid vært der for meg. Det har alltid vært noe jeg har kunnet holdt på med, selv på mine tyngste dager. Når man må slutte med alt man gjør og elsker fordi kroppen skriker nei, blir det veldig vanskelig å finne måter å føle seg god nok på. Jeg har måttet slutte på skolen hver gang jeg har prøvd de siste 4 årene, jeg har måttet gitt opp drømmen om å komme på landslaget i håndball, eller å gå på universitet for å bli advokat eller lærer.

Bloggen ga meg noe tilbake. Det hjalp meg føle at jeg var verdig ett liv. Jeg fant endelig noe jeg klarte å gjøre, noe som kroppen ikke protesterte på hver gang jeg prøvde. Jeg har fått lekt meg mye med mange forskjellige looker gjennom årene, og jeg har elsket hvert minutt!

Sminke har blitt min kunst, og mitt ansikt mitt lerret.

Min kjærlighet og kunnskap til sminke har vokst mye, og det samme har jeg. Jeg har fortsatt utrolig mye å lære, og jeg gleder meg med tanker på framtiden, uansett hvordan denne konkurransen ender. Er det folk som er flinkere enn meg, som er penere enn meg, og som fortjener det med enn meg? Ja, det kan godt hende. Men sminke betyr så utrolig mye for meg at jeg føler jeg minst fortjener en sjanse.

 

-Anja

 

#rimmelmicrono18 #sminke #makeup #helse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her poster jeg om sminke, og livet mitt med en kronisk sykdom!

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv