hits

London 2017!

 

På bursdagen min dro jeg og familien til London for en helg, og vi hadde det kjempe gøy!

Jeg var i London for noen år siden, og likte byen veldig godt! Det er fortsatt mye jeg ikke har sett, og en del plasser på listen som jeg ikke fikk krysset av denne gangen heller, men det gjør bare at jeg gleder meg mer til neste gang!

 

A4VImWbjBIE
 
På fredag tok vi det litt rolig. Etter vi hadde landet, sjekket vi inn på hotellet og satte fra oss bagasjen. Så gikk vi en tur på Chipotle, noe jeg vil anbefale alle som liker taco lignende mat og spesielt burritos. Jeg spiste Chipotle for første gang i Florida i 2015, og har savnet det siden. Etter Chipotle bestemte vi oss for å fra til Winter Wonderland, som lå i enden av Hyde Park.
Winter Wonderland er ett julemarket med masse forskjellige boder, alle dekt i julelys, en skøytebane, en isbar, en cafe og en liten tivoli bit. Vi var ganske heldige med været, men selv om det var skyfritt og litt sol, var det også ganske kaldt.
 
 
På lørdag startet vi dagen med frokost på Garfunkel's. Jeg bestilte meg pannekaker med yoghurt og bær, og pink lemonade til drikke. Vi spiste middag her dagen før, og maten (og drikken) var utrolig god! 
 
 
Vi hadde en skikkelig sightseeing dag på lørdag, og tok buss fra hotellet ned til Westminster Abbey og parlamentet. Jeg ville inn i Westminster Abbey, men ingen andre ville bli med pga prisen (£23 per person for å komme inn), så jeg får ta det neste gang.
 
 
Fra Westminster Abbey og en innpakket Big Ben tok vi undergrunnen en stopp opp til Trafalgar Square. Selv om jeg har sett mange bilder herfra ante jeg ikke at det var så stort! Pappa og jeg tok noen bilder, og vi stoppet på cafeen for litt lunsj før turen gikk videre til Buckingham Palace. 
 
Lunsj tid!
 
Hvert år siden 1947 har Norge donert ett juletre til London som takk for hjelpen under andre verdenskrig. Dette treet står på Trafalgar square, så jeg måtte jo ta noen bilder av det.
 
National Gallery står øverst på Trafalgar Square.
 
In the tenth year of King Edward VII, to Queen Victoria, from most grateful citizens, 1910.
Inngangen til The Mall, som er veien opp til Buckingham Palace.
 
 
Vi gikk gjennom St. James's Park på vei opp til Buckingham Palace. Der fikk vi se flere dyr og fugler, og også deler av London fra en annen vinkel. Det var mye koseligere å gå gjennom parken, enn å gå langs bilveien hele veien. Jeg vet ikke hvorfor, men hver gang jeg har gått gjennom en park i London så er det som å gå inn i en helt egen atmosfære. Vi var jo fortsatt midt i byen, men alt virket så rolig inne i parken.
 
Denne boken fant jeg på en av boksene du trykker på for å få krysse veien ved Buckingham Palace. Boken heter 'The Little Book of Hygge' av Meik Wiking.
 
Fra Buckingham Palace gikk vi til Victoria Station og Nando's. Men ikke før vi tok turen innom gavebutikken til palasset, og jeg kjøpte meg te og kjeks...
 
Hvis du er glad i kylling anbefaler jeg Nando's! Kyllingen var så saftig og smakfull!
 
Etter sightseeingen ble det litt shopping på Oxford Street. Vi var innom Victoria's Secret (som ligger i Bond Street), Superdrug, Debenhams og Primark. Planen var også å gå innom Selfridges, men jeg hadde så vondt i føttene at jeg knapt klarte å gå.
 
Hvordan jeg pakker...
 
På søndag så tok vi det mest med ro. Vi spiste frokost igjen på Garfunkel's, som er en restaurant jeg anbefaler både for middag og frokost/lunsj. Etterpå sjekket vi ut av hotellet, og dro til Selfridges slik at jeg fikk kjøpt det jeg skulle kjøpe der kvelden før.
 
 
Etter frokost og litt shopping gikk turen tilbake til flyplassen. Jeg slet veldig med føttene og ryggen hele turen, så det var veldig vondt å vanskelig å gå. Jeg klarte å holde ut nesten hele turen, men på flyplassen på tur hjem så sa kroppen bare stopp, og jeg endte opp i  rullestol. Jeg hadde håpet at det ikke ville skje, men jeg hadde det så vondt at jeg ikke klarte å røre føttene mine. Jeg kom meg på flyet, og når vi kom til Værnes holdt det på å skje igjen, denne gangen fordi vi måtte stå lenge i passkø før vi fikk komme inn. Jeg tror det var en kombinasjon av at jeg ikke er vandt til å gå så mye som jeg gjorde, og at jeg begynte å bli veldig sliten som gjorde at kroppen bare sa stopp.
 
En siste gang på Nando's før flyet går!
(Ja jeg brukte samme bildet 2 ganger :P Glemte å ta bildet første gang, men bestilte det samme)
 
Endelig hjemme igjen!
 
Jeg forelsker meg mer med London hver gang jeg er der, og jeg håper ikke det blir lenge til neste gang!
 
-Anja
 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her poster jeg om sminke, og livet mitt med en kronisk sykdom!

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv