hits

Starte på nytt?

 

Å hvor mye jeg ønsket at året her kunne være en ny start for meg. 

Men neida, nok en gang må jeg kjempe med energi jeg ikke har for å bli trodd av helsevesenet.

 

 

Godt nyttår!

Som du kanskje skjønte fra linjene over ble det ingen diagnose på meg etter utredningen. Det jeg fryktet skjedde; de hang seg veldig opp i tidligere depresjons diagnoser, og vridde fakta for å passe inn i ett bilde de allerede hadde malt. Jeg ble utrolig skuffet når fastlegen fortalte at de ikke hadde gitt meg en diagnose, men ikke nødvendigvis overrasket. Etter samtalen med legen på sykehuset ble det klart at hun, slik som psykologen ved forrige utredning, ville gi skylden på depresjon. Den gang ble det jo ikke slik, men nå mente hun at selv om jeg fylte alle kriteriene for ME, kunne hun ikke gi meg diagnosen pga. tidligere depresjons diagnoser, noe jeg mener er feil siden man kan ha ME og depresjon, og min depresjon kom etter utmattelsen.

Jeg ba om å få med meg utskrift av epikrisen, og ble sjokkert når jeg leste den! Jeg hadde aldri trodd at den kom til å være så full av feil!

Lang tid med ødelagt søvnmønster. Det er veldig vanskelig å ha et normalt søvnmønster når man må sove 20 timer i døgnet, det tror jeg sier seg selv. Heldigvis er det blitt mye bedre, og nå sover jeg bare ~12 hver natt. Jeg vil fortsatt ikke si at dette faller innenfor rammen av et "normalt" søvnmønster, men sover jeg mindre enn 12 timer kommer jeg meg ikke ute av sengen uten å få store og langvarige konsekvenser.

Flere episoder med tilbakevendende depresjon. Jeg kommer meg knapt ut av sengen, og enda sjeldnere ute av huset. Jeg har gitt opp skole etter 6 år med å prøve, jeg klarer ikke jobbe, har måttet slutte med sport og har mistet mange venner. Fortell meg hvilken person som kunne gått gjennom dette uten å få en negativ reaksjon.

Siden det var så mange feil i episkrisen, er jeg i prosessen om å klage på det. Jeg tenker også å gå gjennom hele epikrisen her på bloggen for å vise hva jeg klager på (det er en del), men vet ikke om jeg vil vente til klagen er sendt/behandlet før jeg gjør det.

Det positive som kom ut av det er at jeg skal på Catosenteret for behandling i mars, så jeg håper i det minste de kan hjelpe meg.

 

-Anja

#blogg #helse #diagnose #me #cfs #kroniskutmattelsessyndrom

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her poster jeg om sminke, og livet mitt med en kronisk sykdom!

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv