hits

Har jeg blitt bedre? | ME/CFS Utredning

Kommer de til å tro meg denne gangen?

 

 

Dette tok mye lengre enn jeg antok å skrive, så det vil jeg beklage for. Jeg har vært mye borte fra bloggen de siste månedene, og selv om det ikke var planlagt, har jeg ikke hatt noe valg. Når du må velge mellom å lage deg mat eller skrive ett blogginnlegg er valget veldig lett å ta.

Jeg hadde forventet å falle litt i form siden jeg var på 2 turer ganske kjapt etter hverandre i sommer. Jeg hadde ikke trodd at det kom til å ta så lang tid før kroppen sa fra. Jeg var i grei form fram til August. Etter en uke på hytta sa kroppen tydelig ifra om at nok var nok. Siden da har jeg knapt kommet meg ut av huset. Jeg har for det meste ligget i sengen, sovet 12+ timer hvert døgn og sett det samme over og over igjen på Youtube. Jeg har ligget å håpet at "i morgen vil jeg være bedre." Men universet har en tendens til å ignorere meg når ting er som verst.

De gangene jeg kom meg ut var til en frisørtime hvor jeg gikk fra blond til rød-oransj igjen, og jeg er kjempe fornøyd! Jeg har også vært noen ganger på butikken for å handle mat. Og så har jeg vært på utredning for ME...

 

 

Utredningen var 3 delt og startet med time til psykolog. Der ble det snakket om den psykiske helsen min, hvordan jeg hadde det, og sykdomshistorien min. Dette var nok den roligste timen, siden jeg hadde en god ide om hva han ville spørre om. Vi gikk også gjennom ett hefte jeg fikk beskjed om å fylle ut før den første timen. Der svarte jeg på spørsmål om min psykiske helse, og min fysiske helse. Dagen etter var jeg til fysioterapeut. Det var faktisk min første gang til fysioterapeut, så jeg viste ikke helt hva jeg skulle forvente. Der ble det snakk om sykdomsbildet mitt, igjen, samt mer fokus på den fysiske helsen min. Det ble også gjort noen tester på spenning i kroppen (noe jeg har en del av), og hun trykket på visse trykkpunkter på kroppen for å se om jeg hadde smerter (noe jeg også hadde svart ganske høyt på). Vi snakket også om hvordan jeg hadde fylt ut de delene av heftet som handlet om den fysiske helsen min (som er utrolig dårlig).

 

 

De som kjenner meg vet at jeg har slitt med helsen i snart 6 år (jeg kan enda ikke forstå at det har gått så lang tid). Jeg har i den tiden fått en diagnose - ME - som også har blitt tatt vekk. Jeg har vært innlagt på BUP 2 ganger, og har aldri helt klart å fungere. Jeg har heller ikke blitt trodd, noe som førte til at diagnosen ble tatt vekk. Jeg hadde håpet å bli trodd denne gangen, og at ting kom til å bli enklere.

Alt gikk bra til både psykolog og fysioterapeut. Jeg vet ikke hvor bra det gikk til legen... 

Jeg er redd for at jeg snakket meg for frisk; at jeg var for positiv og optimistisk til hva jeg klarer. Hos legen ble jeg igjen bedt om å fortelle om sykdomshistorien min. Dette tror jeg var med på å gjøre meg sengeliggende etterpå. Jeg trodde ikke det skulle ta så mye energi å snakke om det som har hendt. Men siden jeg har mange negative følelser knyttet til det og til forrige utredning, tok det all energien min bare å fortelle hvordan det har vært. Det irriterer meg at ingen kunne gi meg et svar, og nå 5 uker etter siste time har jeg enda ikke hørt noe.

 

Jeg håper det går bra denne gangen

 

-Anja

#blogg #helse #me #cfs #kronisksyk #syk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her poster jeg om sminke, og livet mitt med en kronisk sykdom!

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv