hits

2017 New Year Resolutions

 

Hei!

Nå er vi kommet en uke inn i det nye året, og da er det vel på tide å dele mine nyttårsforsetter for i år!

 

 

Jeg har skrevet nyttårsforsetter i flere år nå, og har lært at det er ikke hvert år alt kommer til å gå som planlagt, og noen ganger går det bra!

I år har jeg ett ord som kommer til å følge meg gjennom hele året i alt jeg gjør. Og det ordet for meg er

Helse.

Jeg har gitt litt slipp på helsen min, og rett og slett bare gitt litt faen i hva jeg gjør. Jeg har hatt mål i sikte som min fysiske og psykiske helse har stått i veien for flere ganger som jeg bare har gått rett gjennom. Eller prøvd å gått rett gjennom. I år vil jeg bli flinkere til å lære meg, og å forstå mine grenser. Jeg vet ikke alltid hvor grensene mine går, og jeg vet ikke alltid hva jeg tåler, eller hvor mye jeg tåler. Jeg vil lære meg å kjenne meg selv, slik at jeg kan jobbe mot mine mål og drømmer uten at jeg må ødelegge meg helt i prosessen.

 

 

Jeg har også flere "ord", eller kategorier som jeg vil jobbe med, eller ihvertfall ha i tankene dette året. Noen virker kanskje veldig små, men som jeg nevnte kommer jeg til å jobbe mye med helsen min i år, og da vil jeg også jobbe inn mine hobbyer slik at jeg lærer meg måter å fortsette med disse.

Kreativ:

Jeg vil skrive mer, og lage flere videoer og ta flere bilder.

Disse er utrolig enkle mål egentlig, men jeg skyver de lett unna. Jeg elsker å skrive, og har ofte ideer til fortellinger, bøker eller filmer. Problemet mitt er at jeg har ikke alltid tålmodigheten til å sitte å skrive ned alle ideene, eller få alt på plass slik at jeg blir fornøyd. Jeg har gitt opp en del prosjekter innenfor skriving og film i 2016 fordi tanken på å sette meg ned å skrive historier for så å lage en film ut av de bare sugde all gleden ut av meg. Jeg har ikke skrevet historier på utrolig lenge, og jeg gleder meg til å begynne å skrive igjen.

 

Blogg og YouTube:

 

 

Jeg har hatt denne bloggen i over 3 år, og det er ikke før i slutten av 2015, begynnelsen av 2016 at jeg først begynte å ta det seriøst. Jeg elsker å blogge, og på mine dårlige dager funker det som terapi. Jeg kan bare sitte å skrive uten å bekymre meg over noe. Jeg kan skrive om hva jeg vil, dele bilder, tanker, og mine hobbyer med folk som vil lese! Jeg skriver i hovedsak til meg, og for meg er det en bonus at folk vil lese og kommentere på det jeg skriver! Mitt mål med bloggen i år er å fortsette å skrive, og i samarbeid med det jeg vil gjøre kreativt, også dele det her! En del av meg har selvfølgelig også lyst til at folk skal lese det jeg skriver, men jeg blir glad om den som leser bare er meg. Jeg skriver ikke alt for alle andre, det meste skriver jeg til meg selv.

 

 

På youtube er det mye det samme. Jeg vil bli flinkere til å lage videoer, ikke bare fordi jeg vil at folk skal se det, men fordi jeg synes det er utrolig morsomt! Jeg elsker å filme og redigere. Det blir en utfordring til meg som jeg klarer å takle, og jeg føler jeg blir flinkere og flinkere jo mer jeg gjør det! Jeg nådde også 100 abonnenter i slutten av desember, og det er jeg super glad for!

 

Hvis det er noe du vil jeg skal skrive om eller noe du vil jeg skal lage video på er det bare å skrive det i kommentarfeltet!​

 

Hjemme:

 Jeg er avhengig av hjelp fra andre 90% av tiden. Jeg trenger ofte hjelp med enkle ting som å lage mat, rydde eller vaske klær. Mitt mål her er å bli litt flinkere selv til å hjelpe til med det jeg kan. Jeg kommer ikke til å klare å gjøre alt, men noe jeg spesielt vil bli flinkere på er å rydde, og å lage mat! Jeg elsker å lage mat, og har alltid likt å stå på kjøkkenet å bake eller lage middag. I år har jeg lyst til å lage mye mer mat, men også lage mat jeg kan spise uten å bli syk. Jeg har ingen påviste allergier, men jeg har selv funnet ut at det er mye forskjellig mat jeg ikke kan spise uten å bli syk. I store deler av 2016 brydde jeg meg ikke om dette, siden det som regel gikk over etter noen dager. Men etter jeg ble syk i høstferien merket jeg veldig godt når jeg hadde spist noe jeg ikke tålte, for det gikk ikke over like kjapt, og kunne gjøre meg sengeliggende på det verste. 

 

Skole:

Jeg har lenge vært i tvil om jeg ville fortsette å gå på skole, siden jeg egentlig ikke tror jeg er frisk nok. Jeg har nå bestemt meg for å jobbe meg gjennom dette halvåret slik at jeg får fullført de 3 fagene jeg har i år, og så får jeg se hva jeg klarer til høsten. Jeg vurderer å prøve å jobbe meg videre som privatist, men det skremmer meg litt å må jobbe med alt alene når jeg ikke har gått på skole siden 2011... Men hovedmålene mine for dette skoleåret er å ha mindre fravær enn jeg har dager på skolen, og å få karakterer i alle 3 fagene!

 

 

Meg:

Jeg vil også jobbe litt med meg selv i år. Jeg vil bli flinkere til å høre på hva kroppen min sier, og jeg vil slutte å bruke energi unødvendig! Jeg kommer også til å jobbe med å bli flinkere til å takle angst. Siden jeg sluttet på BUP har jeg ikke hatt noen store problemer, og jeg håper jeg kommer meg gjennom året uten at angsten ødelegger.

I tillegg til at jeg skal slutte å spise mat jeg ikke tåler, vil jeg prøve å komme meg litt mer i aktivitet. Jeg oppdaget yoga i 2015, og ble helt forelsket etter første gangen jeg prøvde det. Jeg vil jobbe med å bli flinkere til å "trene" yoga, og har lyst til å prøve å få det til 5 ganger i uken. Grunnen er at jeg klarer å slappe av når jeg holder på med yoga, og jeg har lyst til å prøve å slutte å stresse så mye over alt mulig. Jeg kommer nok ikke til å klare 5 ganger i uken de første månedene, men jeg vil jobbe meg opp mot dette.

 

 

I mine øyne er disse nyttårsforsettene oppnåelige, og jeg tror jeg skal klare å jobbe med disse i år!

 

Hva er dine nyttårsforsetter for 2017?

-Anja

#nyttår #nyttårsforsetter #januar #2017 #helse #blogg #youtube #skole

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

19, Trondheim

Hei! Jeg heter Anja og er ei 19 år gammel jente fra Trondheim. Her skriver jeg om sminke, poster videoer og bilder, og skriver litt om livet som syk! -Anja

Instagram Visit Anja's profile on Pinterest.

Kategorier

Arkiv